Izolația exterioară a pereților casei sau clădirii este mai eficientă decât cea internă, deoarece protejează peretele de efectele diferenței de temperaturi (joase sau înalte), ajută la evitarea apariției de fisuri în structura portantă și la îmbunătățirea aspectului exterior al clădirii.
Produsul izolator trebuie să aibă anumite proprietăți:
Printre cele mai populare materiale termoizolante se numără vata minerală și cea de bazalt, vata de sticlă.
Polistirenul îndeplinește toate cerințele către un material de izolație, dar în rezultatul contactului cu apa și atemperaturilor joase se distruge structura sa.
Polistirenul expandat reprezintă cel mai fiabil și durabil material de izolare. La alegerea materialului de izolație potrivit, trebuie de luat în considerație particularitățile climatice, de genul alternanța temperaturilor joase și ridicate, înghețurile de primăvara și toamnă. Un material dens în asemenea condiții climatice nu se va umezi, nu-și va pierde proprietățile la îngheț.
Structura sistemelor de izolație
Materialul de izolație se fixează pe perete cu ajutorului adezivilor sau a diblurilor. Peste el se aplică un amestec adeziv protector, întărit cu plasă din fibră de sticlă. După prelucrare cu grund, pe suprafață se aplică tencuiala decorativă.
Fiecare material de izolare termică are anumite avantaje și dezavantaje. Vata minerală permite pereților să respire, iar polistirenul este mult mai ușor, mult mai durabil și este rezistent la condensare.
Din acest motiv polistirenul este utilizat în Voronej mai frecvent decât alte materiale izolatoare. În plus, este de două ori mai ieftin decât vata minerală.
Indiferent de materialul izolator ales, pierderea de căldură nu va mai fi o problemă pentru D-voastră. Prin pereți se pierde până la o treime din căldura din interiorul încăperii. Izolarea fațadelor este cel mai efectiv mod de a economisi energia termică.
O încăpere izolată în mod corespunzător este esențială pentru o viață confortabilă și armonioasă.
Foarte des apare întrebarea cu privire la izolarea apartamentului: sistemul de încălzire este de obicei uzat nu poate face față sarcinii, iar fațada casei se uzează și se acoperă cu fisuri. Toate acestea, desigur, nu creează un mediu confortabil pentru trai în apartament. Dar izolarea fațadei unui apartament într-o casă de locuit cu mai multe apartamente se efectuează atât de rar, încât proprietarii preferă să lupte cu temperaturile mai joase, purtând haine mai groase. Este oare necesar de izolat fațada clădirii? Desigur!Acest lucru va ajuta nu doar la ameliorarea microclimei în apartament, dar, de asemenea, va economisi o bună parte a bugetului familiei. Dar numai materiale de înaltă calitate și conformitatea cu tehnologia de izolare a fațadelor va permite să obțineți efectul dorit.
Polistirenul a devenit deja un material tradițional pentru o izolare ușoară și rapidă. La izolarea termică a unei suprafață se creează sub influența densității o acoperire integral monolitică, care este determinată de densitatea materialului.Acest material termoizolant este perfect pentru etanșarea rosturilor, deoarece este foarte ușor de aplicat și se solidifică pe suprafațăfoarte repede.
Ca și orice alt material termoizolator, polistirenul are avantajele și dezavantajele sale. Printre avantajele polistirenului se numără nepoluarea mediului înconjurător, rezistența la apă și abur, performanță bună în ceea ce privește izolarea fonică, conductivitate termică scăzută și durabilitate. Aditivii din polistirenul contemporan îl fac practic ignifug, este rezistent la mucegai și ciupercă, rezistent la condițiile climatice aspre și coroziune.
Polistirenul poate fi utilizat în realizarea aproape a oricăror construcții si lucrări de finisare (la aplicarea gletului, fațadelor suspendate, tencuielii), datorită microstructurii sale: structura deosebită a microporilor polistirenului favorizează o aderență excelentă cu suprafețele. În ceea ce privește etanșarea rosturilor, acest tip de izolare termică ajută la protejarea suprafeței de umiditate și sporește rezistența. În plus, polistirenul va umple fisurile, va nivela porțiunile cioplite și rugozitățile.
Deci, de ce este necesară izolarea termică a fațadelor?
Izolarea termică a fațadelor trebuie luată în considerație înainte de sezonul rece, pentru a nu suferi din cauza temperaturilor joase, cât și pentru a reduce cheltuielile pentru încălzire.
Căldura în casă înseamnă și căldură în suflet. Vă dorim căldura în casă, în familie și în inimă. Iar sistemul nostru de izolație termică vă va servi în această privință, astfel încât grijile legate de încălzire să nu vă afecteze traiul și prosperarea.