Acesta este, probabil, una dintre cele mai frecvente întrebări, care survine atunci când apare dorința sau necesitatea de a construi o casă, un birou, o clădire industrială, sau orice structură metalică.
Și odată cu această întrebare aproape imediat apare un șir de îndoieli: Oare chiar este atât de necesar proiectul? Ce se întâmplă dacă nu am proiect? ș.a.m.d.
Să cercetăm fiecare punct în parte...
Pentru a primi un răspuns la aceste și multe alte întrebări, mulți dintre noi încep să se consulte cu cunoștințe, prieteni sau membri familiei, mai in scurt cu oricine, care într-un fel sau altul are tangențe cu construcția, sau au fost implicați în lucrări de construcție.
Și ca răspuns veți primi cel puțin 2 sfaturi diametral opuse –proiectul este absolut necesar! (trebuie sa-l ai, nu poți începe o construcție fără el ș.a.m.d.) și nu ai nevoie de proiect! (nu este deloc necesar, poți să te lipsești de el, cheltuială în plus ș.a.m.d.)
Sunt de acord că sună ca o contradicție, și este similar cu o descurajare.
Deci–„Proiectul NU este necesar!”
În acest caz există un pericol, pe care nimeni nu-l ia în considerare, și anume: în cazul în care pe parcursul construcției viitoare sau odată cu finisarea ei (în cazul în care clădirea este deja construită) apar oarecare inexactități, probleme sau eșecuri –nimeni nu va purta responsabilitate pentru acest fapt, iar construcția o veți continua la risc propriu. O astfel de construcție seamănă cu un joc de roulette: niciodată nu știi vei avea noroc sau nu.
În afară de aceasta mai există un risc – cel financiar. Toți cei care au decis să construiască, și doresc să obțină o calitate decentă, cheltuieli rezonabile, dar cum să faci calculele necesare? Cum să afli costul estimativ al unei construcții? De fapt nu veți putea obține un cost estimativ, iar volumul cheltuielilor îl veți afla doar pe parcursul procesului de construcție, și cât de puțin sau cât de mult va costa acest lucru (și, mai mult ca probabil ca va fi vorba de varianta a doua) este în întregime preocuparea D-voastră.
Acum, haideți să discutăm al doilea punct de vedere - proiectul este absolut necesar!
În acest caz punctul forte îl constituie principiul securității atât în plan fizic (siguranța că nimic nu se va prăbuși sau risipi etc.) cât și economic ( de cât material de construcție aveți nevoie, de care materiale, cât de mult va costa efectuarea lucrărilor de construcție, etc.). Și poate cel mai important factor care influențează decizia în favoarea proiectului este sentimentul de confort și comoditate absolut necesare, care constituie semnificația propriilor dorințe, individualitatea.
De ce ar trebui să se recurgeți la ajutorul unei companiei de construcții specializate?
Proiectul este elaborat de întreprinderi, care dețin autorizații și permise pentru acest lucru. Iar asta costă bani. Prin urmare, conducerea companiei nu va încredința elaborarea unui proiect oricui. Diferite părți ale proiectului sunt elaborate de oameni care au studiat domeniile necesare în decurs de 5 ani, apoi au acumulat experiență, pentru a atinge un profesionalism cât mai înalt în domeniu. Prin urmare, fiecare designer-proiectant, precum și societatea în totalitate, sunt responsabili, punând în joc atât banii cât și reputația, de proiectele elaborate de ei. Datorită acestui fapt client poate fi sigur că totul va fi corect, construit calitativ și fără surprize de gen prăbușiri sau accidente de gen scurtcircuit.
Cu siguranță vă puneți întrebarea – care este totuși importanța proiectului?
Structura proiectului și, în consecință, valoarea sa depinde de motivele care v-au determinat să-l comandați.
O scurtă structură a proiectului : Comunicații:
Soluții arhitecturale:
Să examinăm mai detaliat:
In primul rând proiectul va reprezenta vizual cum va arăta casa D-voastră (sau orice altă clădire sau structură), veți putea alege orice planificare doriți și veți putea vedea cum va arăta acest lucru (practic punerea în aplicare a oricărei dorințe conform planului încăperilor). Veți putea alege acoperișul casei dumneavoastră de aproape orice tip și design. Acest lucru vă va ajuta să vizualizați viitoarea casă și să aveți o idee concretă de cum va arăta ea.
Acum haideți să cercetăm ceea ce face parte din proiect în afară de cele menționate mai sus, și fără de care construcția ar deveni pur și simplu periculoasă. Aici sunt incluse proiectarea fundației (se calculează individual pentru fiecare clădire sau structură), fără de care este imposibil de început construcția, calculul conductivității termice a pereților (care decide dacă viitoare casă va fi caldă sau nu), calculul capacității portante a pereților (grosimea peretelui, materialele, sau alte construcții), calcul și tipul de plafoane (plăci, din lemn sau din beton armat sau o combinație a acestora), selectarea tipului și construcția acoperișului (din ce este confecționat, care este materialul de acoperire), etc.
În afară de aceasta se va elabora toată structura de inginerie (de obicei conform dorințelor clientului): încălzire, canalizare, alimentare cu apă, electricitate, gazificarea structurii viitoarei clădiri, selectarea echipamentului necesar pentru întreținerea sa viitoare.
Întregul pachet de documente vă permite să realizați un calcul al costului materialelor și a lucrărilor, care oferă un cost total real al construcției și oferă posibilitatea de a alege compania de construcții sau echipa cu care veți încheia un acord. De asemenea exclude întrebările pentru D-voastră ca client ce să faceți și cum să procedați, ceea ce facilitează foarte mult cooperarea reciprocă.
În plus, proiectul casei este necesar pentru a obține o autorizație de construcție, precum și pentru înregistrarea casei finalizate și darea ei în exploatare.
Noi vom elabora un proiect individual al oricărei clădiri gratuit dacă veți încheia un contract pentru construcție cu compania noastră!